Zobrazit podle typu:
Zobrazit podle času:
Rubriky:

Program denního stacionáře na prosinec

Přinášíme aktuální program aktivizačních činností v denním stacionáři.

6. ročník Národní potravinové sbírky přinesl Charitě v pražské arcidiecézi více než 15 tun potravin

V sobotu 10. listopadu se uskutečnil 6. ročník Národní potravinové sbírky. Ve 14 supermarketech v Praze a okolí získala Charita více než 15 tun potravin a drogerie pro potřebné. Do akce se zapojilo přes 200 dobrovolníků a pracovníků Charity. Děkujeme jim za jejich pomoc a dárcům za darované zboží, které je nyní uloženo v charitních skladech a v průběhu následujících měsíců bude využíváno pro lidi v tísni, kteří se na Charitu obrací o pomoc.

Národní potravinová sbírka v pražské arcidiecézi: Darujte jídlo těm, kterým schází

Šestý ročník Národní potravinové sbírky proběhne v sobotu 10. listopadu ve stovkách supermarketů v celé České republice. Oficiálním partnerem sbírky je Charita Česká republika. Ta prostřednictvím Arcidiecézní charity Praha a farních Charit v pražské arcidiecézi zajišťuje sbírku ve více než deseti supermarketech v Praze a okolí.

Program denního stacionáře na listopad

Pět mužů a čtyři ženy obdrželi letošní Cenu Charity Česká republika

Charita má mnoho tváří. Jsou to nejen tváře klientů, ale také osmi tisíc zaměstnanců. Patří mezi ně lidé různého vzdělání i schopností, které ovšem spojuje obětavost a zápal pro charitní dílo. Charita se snaží jejich přínos každoročně ocenit tím, že vybrané zástupce nominuje na Cenu Charity. Letos ji obdrželo devět zaměstnanců ze všech diecézí.

Denní stacionář Farní charity Příbram opět na výletě

Ke konci měsíce září 2018 jsme uskutečnili další výlet pro klienty denního stacionáře Farní charity Příbram. Tentokrát jsme si vybrali Podbrdské muzeum v Rožmitále p. Třemšínem. S pracovníky muzea jsme si domluvili prohlídku expozice „Jak se žilo na Podbrdsku“.

Program denního stacionáře na říjen

Přinášíme aktuální program aktivizačních činností v denním stacionáři.

Charita vyhlašuje sbírku na pomoc obětem tsunami v Indonésii

V pátek 28. září postihlo indonéský ostrov Sulawesi (Celebes) zatím nejsilnější ze série zemětřesení a to o síle 7,4 stupňů Richterovy škály. Následná vlna tsunami si vyžádala stovky lidských životů, celkový počet postižených obyvatel může dosáhnout několika set tisíc, podle některých odhadů až dva miliony. Charita Česká republika proto vyhlašuje finanční sbírku na pomoc obětem a obnovu země.

Příbramská svatohorská Šalmaj

Děkujeme každému, kdo nás přišel v sobotu 8. září podpořit na Šalmaj. Díky Vám jsme celkem vybrali 20 550 Kč. Na stánku Charity jsme do kasiček sesbírali 9 033 Kč a po představení Půlnoční cirkus - ohňové akrobatické divadlo, soubor Chůdadlo vybral dalších 11 517 Kč, které budou připsány na účet veřejné sbírky „Podpora sociálních a zdravotních služeb Farní charity Příbram“ číslo účtu 30015-520131389/0800.

Program denního stacionáře na září