Zobrazit podle typu:

Naděje se vrátí

NADĚJE SE VRÁTÍ

PODPOŘTE RODINY ZASAŽENÉ PANDEMIÍ

Charita Česká republika představuje novou sbírku na podporu rodin zasažených pandemií. Jejím středobodem je píseň Davida Deyla Naděje se vrátí.

Denní stacionář v červnu

.PROGRAM DS červen 2021

Tříkrálová sbírka vynesla téměř 81,5 milionu korun. Peníze už pomáhají

Letošní Tříkrálová sbírka už je spočtena do poslední koruny. V pořadí 21. ročník vynesl 81,476 milionu korun. Tak dobrý výsledek letos nikdo nečekal. Tradiční koleda se totiž tento rok musela kvůli epidemiologické situaci obejít bez toho hlavního: bez koledníků v ulicích. Do sbírky tak bylo možné přispět pouze online nebo prostřednictvím „statických pokladniček“. A vybrané peníze dávno neleží jen tak na účtu, ale už pomáhají po celé republice těm nejpotřebnějším, kteří se ocitli v nouzi. Třeba i kvůli epidemii covid-19.

Denní stacionář v květnu

Program DS Květen

program

Charity se zapojí do Sbírky potravin. Pomozte i vy v sobotu 24. dubna

Sbírka potravin je dnem solidarity, při kterém může každý pomoci darem trvanlivých potravin a drogerie. Jarní kolo Sbírky potravin se uskuteční v sobotu 24. dubna. Toho dne od 8 do 18 hodin mohou lidé věnovat trvanlivé potraviny nebo drogistické zboží ve více než osmi stech obchodech po celé České republice. Výtěžek sbírky pomůže chudým rodinám a jednotlivcům. Často se jedná o matky samoživitelky, osamělé seniory či rodiny v krizi. Již více než rok trvající koronavirová krize způsobila výrazný nárůst počtu lidí, kteří se ocitli v tíživé životní situaci.

Sbírka na pomoc dětem: Charita představuje velikonočního Daránka!

Říkají mu Daránek. Jméno dostal podle darů, kterými pomáhá dětem. Je symbolem bezpečí domova, potřebné péče i rovných příležitostí na startu do života. Připojte se k velikonoční vlně dobrých skutků a podpořte jeho poslání, aby to ti nejmenší měli co nejlehčí. Charita Česká republika spouští výzvu pomoci s názvem Daránek dětem. Její výtěžek pomůže těm nejpotřebnějším: dětem, kterým v Česku hrozí sociální vyloučení.

Velikonoční přání

Letošní velikonoční svátky budou kvůli současné epidemické situaci opět provázet mimořádná opatření, která nám nedovolí je slavit společně. Pojďme je přesto přivítat s nadějí a vírou, že po každém konci přichází nový začátek. Nezapomeňme ani v této nelehké době myslet na všechny, kteří nás potřebují.

Rok s covidem – Charita stojí po boku nemocnicím a pomáhá zoufalým

Po téměř rok trvající pandemii došlo k situaci, kdy se české nemocnice ocitly na hraně svých kapacit. Mnozí se snaží jejich vyčerpaný personál podpořit a zdravotní sestry z Charity mají vlastní recept, jak přetíženým zdravotníkům odlehčit: stojí nemocničním týmům po boku, pracují takzvaně v druhé linii. Pacienty ihned po hospitalizaci doléčují u nich doma, v rámci domácí zdravotní péče. Až 1 580 charitních sester se ročně postará o více než 47 tisíc pacientů.

Tříkrálové pokladničky rozpečetěny, vybralo se 80 milionů korun. Děkujeme!

Příspěvky v pokladničkách Tříkrálové sbírky jsou sečteny a výsledná částka z nich dosáhla celkem 52,3 milionu korun. Dalších téměř 24 milionů přinesla on-line koleda na webových stránkách sbírky a přes 4 miliony doputovaly od štědrých dárců přes DMS. Celkem tak letošní Tříkrálová sbírka přinesla potřebným téměř 80,3 milionu. Koleda ale ještě nekončí, on-line i pomocí DMS lze totiž sbírku podpořit až do konce dubna.

Výsledek Tříkrálové sbírky Charity Příbram

Děkujeme každému, kdo se do sbírky zapojil a podpořil nás. Do kasiček jsme vybrali přes 70 tisíc Kč. Dalších 10 tisíc přišlo přímo na konto sbírky. Vážíme si Vaší podpory a výtěžek použijeme na nákup vozu pro pečovatelskou službu, abychom mohli pomáhat v domácnostech seniorů a nemocných tam, kde je to potřeba.

Tříkrálová sbírka 2021