Na návštěvě u krajanů...

Bylo to velmi milé a slunečné odpoledne. Zástupci ADCH Praha zorganizovali neformální setkání s našimi krajany z válkou zasažené Ukrajiny. Vše se odehrálo v hotelu u obce Červená, kde jsou dočasně ubytováni. Celé akce se zúčastnilo několik desítek hostů a my byli také součástí celého dění.

Setkání zahájil zástupce ředitele Arcidiecézní charity Praha, Pavel Šimek. Následovalo hudební vystoupení, které představilo naše lidové písně v podání českých i ukrajinských solistů. Všechny zúčastněné velmi zaujala ukázka výcviku psů a akční Dogfrisbee. A poté se všichni mohli poučit o výrobě figurek a lidových motivů z Vizovického těsta, nebo se podívat na šikovné ruce mistra dráteníka, na ukázku zdobení technikou decoupage. A nebo…..taky si mohli zkusit pletení náramků metodou Kumihimo v maličké kreativní dílně dovezené z Příbrami. A měli jsme úspěch a spoustu dětských i dospělých zájemců. A také nám bylo velkou ctí, přinést trochu rozptýlení do života lidí, kteří stojí na prahu nového života a s nadějí a očekáváním nás prosí o pomoc. Přejeme jim všem hodně štěstí při hledání nové práce a nového domova.