Letní tábor je úspěšně za námi!

Ve dnech 11. – 18. srpna 2019 prožilo 36 dětí a cca 12 dobrovolníků dobrodružnou cestu do pravěku v táborové osadě Trilobit v malebné přírodní lokalitě Ohrazenice. Prázdninový týden tu mohly společně prožívat zejména děti klientů ze Služby pro rodiny s dětmi - SAS Charita Příbram, dětského domova i běžných rodin. O táborový program, pohodu a především péči o děti se tu kromě zaměstnanců Charity starali i další dobrovolníci, kterým patří také náš velký dík. Ke zdárnému přežití táborových dní přispělo nemalou měrou i kuchařské umění paní Marušky. Další díky patří starostovi obce Ohrazenice za možnost zázemí v nepřízni počasí.
    ...pro pokračování rozkliknout.
dinopark

Motivem pro tento tábor byl stejnojmenný film Karla Zemana – Cesta do pravěku, který jsme viděli v letním kině na začátku tábora. Není jednoduché cestovat do pravěku, zvlášť když počasí tomu příliš nepřeje. Překonali jsme zdárně čtvrtohory (a doba ledová je fakt doba ledová…), překročili jsme do třetihor, cestou do DinoParku Plzeň jsme se ocitli v druhohorách a dorazili do prvohor tak, aby každý z účastníků získal svého trilobita. Mezi „náročné“ úkoly patřilo například setkání s pračlověkem, rozdělání ohně pomocí křesadla, přenášení ohně do nových lovišť, jeskynní malby či lov mamuta…. Obohacením určitě také bylo setkání se záchranářem Vodní záchranné služby Příbram, program o tom, jaký je rozdíl mezi škádlením a šikanou, seznámení se základy zdravovědy, prohlídka hasičské zbrojnice a klubovny SDH Ohrazenice, super diskotéka v podání úžasného DJ Mártyho a jiné aktivity…

Cílem našeho společného snažení bylo najít cestu jeden ke druhému, umět ho přijímat takového jaký je, komunikovat spolu, získat nějaké ty dovednosti, ale především táhnout za jeden provaz.

Největší odměnou pro nás vedoucí určitě byly radost, spokojenost a rozesmáté tváře dětí. I když je člověk po týdnu totálně vyčerpaný, hodnocení účastníků nebo jejich rodičů dokáže nejen potěšit, ale vlít energii do žil a těšit se na příští rok.

tábor 2

Slovy účastnice tábora: „Chtěla by jsem poděkovat Wendy Ivetce Petře a Zuzce. A Romanovy Davidovi a Františkovy. Jste nejlepší lidi, kvůli vám vím že život je krásný, a další věci doufám že se brzy uvidíme.“

Rodiče dětí napsali: „Touto cestou bychom chtěly jak my hrdé maminky, tak i V. a V. moooc a mooooc poděkovat všem z farní charity Příbram a všem co pomohli a účinkovali na táboře na Ohrazenici. Všichni jste super!!! Holky vyprávěli boží příběhy a mají z tábora úžasné zážitky. VELKÉ díky patří všem, ale to NEJVĚTŠÍ DÍK patří úžasné paní Petře Tuháčkové. Máme Vás moc rádi paní Tuháčková děkujeme za vše co jste pro nás udělala a děláte! Takže ještě jednou MOC děkujeme jsme moc rádi za vaší pomoc jste všichni Andílci.“

„Děkuji Všem vedoucím za starost, trpělivost, ochotu, porozumění a lásku, kterou dali dětem na táboře. Jste skvělí.“

Letní tábor proběhl za podpory města Příbram, děkujeme.       logo_pribram

tábor1