Klienti denního stacionáře na výletě v Blatné

Jednou ze součástí aktivizačních činností v denním stacionáři jsou vycházky, výlety a exkurze. Tentokrát jsme se s klienty vydali na výlet do Blatné.

Na čtvrtek 10. srpna 2017 byl naplánován pro klienty denního stacionáře výlet do Blatné. Společně jsme se vydali v 9 hodin na cestu a na místo jsme dorazili kolem desáté hodiny. Předpověď počasí nás nezklamala, bylo krásně, slunečno a teplo. První cesta vedla do zámeckého parku. Tam jsme společně nakrmili ochočené daňky. Byl to nezapomenutelný zážitek mít tato zvířata na dosah ruky a pohladit si je.

V parku bylo velmi příjemně, prošli jsme se a chvilku si ve stínu staletých stromů odpočinuli. Náš výlet byl doplněn o setkání s naší bývalou klientkou, která se nedávno z Příbrami odstěhovala do vesničky nedaleko Blatné. Shledání bylo nádherné, nefalšovaná radost se dala vyčíst z tváře všech přítomných.

Po dopolední prohlídce zámeckého parku jsme se všichni odebrali na oběd do pizzerie ve městě. Tam nás čekal ochotný personál a výtečné jídlo. Ve venkovní části restaurace jsme se dobře najedli a po rozloučení s naší bývalou klientkou jsme se vydali na cestu zpět do Příbrami.

Po návratu jsme si s klienty o výletě povídali. Z jejich slov a radostných tváří jsme pochopili, že se jim v Blatné líbilo. Jejich spokojenost je pro nás všechny, kteří jsme výlet připravili, tou nejhezčí odměnou. Rádi jsme slíbili, že brzy naplánujeme další výlet.

IMG_20170810_103830

IMG_20170810_103420