Zobrazit podle typu:
Zobrazit podle času:
Rubriky:

Charita ČR obdržela Cenu evropského občana

Cenu evropského občana, kterou udílí Evropský parlament, získaly letos za Českou republiku organizace Charita ČR a mobilní hospic Strom života. Při slavnostním setkání v Evropském domě v Praze 18. září převzal ocenění generální sekretář Charity ČR Jakub Líčka.

Arcidiecézní charita Praha věnuje benefiční koncert památce kardinála Miloslava Vlka

Arcidiecézní charita Praha pořádá 31. října 2017 ve Smetanově síni Obecního domu slavnostní benefiční koncert ve prospěch České nemocnice v Ugandě. Koncert, na jehož programu je Requiem Wolfganga Amadea Mozarta, věnuje památce kardinála Miloslava Vlka. Koncert moderuje Marek Eben.

Čeští katolíci pomáhají lidem, které zasáhl hurikán Harvey

Představitelé české katolické církve se rozhodli pomoci lidem v oblastech, které o víkendu zpustošil ničivý hurikán Harvey. Jako výraz solidarity poskytnou arcidiecézi Galveston-Houston celkem 23 tisíc USD, které jsou určené na podporu lidí zasažených touto přírodní katastrofou. Do pomoci se zapojila Česká biskupská konference (ČBK), Charita ČR, Arcibiskupství pražské, Arcidiecézní charita Olomouc, Arcidiecézní charita Praha, Charita Kyjov a Charita Otrokovice. Přidat se může každý zájemce.

Program denního stacionáře na září 2017

Přinášíme aktulání program denního stacionáře na měsíc září.

Klienti denního stacionáře na výletě v Blatné

Jednou ze součástí aktivizačních činností v denním stacionáři jsou vycházky, výlety a exkurze. Tentokrát jsme se s klienty vydali na výlet do Blatné.

Děti zažily rytířský turnaj i zásah dobrovolných hasičů

Ve dnech 14. - 21. července 29 dětí a 10 dobrovolníků zažilo dobu Karla IV. na letním táboře Farní charity Příbram v prostorách farnosti Slivice u Příbrami.

Děkujeme všem, kteří nám pomohli zrealizovat druhý ročník charitního tábora pro děti ze sociálně znevýhodněných rodin.

Program denního stacionáře na srpen 2017

Přinášíme aktulání program denního stacionáře na měsíc srpen.

Projekt Ke kvalitě v charitě

Na sklonku června 2017 uskutečnil v našem denním stacionáři audit, který zmapoval všechny oblasti naší práce s předpokladem umožnit zlepšení hlavně v administrativní oblasti. Samotná práce s klienty byla hodnocena velice dobře.

Domácí hospicová péče funguje spolehlivě už přes 20 let a není třeba za ni připlácet

V posledních dnech se v tisku i na internetu (např. aktuálně.cz, Hospodářské noviny) dočítá česká veřejnost o špatně nastavených podmínkách financování hospicové péče poskytované v domácím prostředí a o nemožnosti doprovázet umírajícího pacienta více než 30 dní. „Rádi bychom uvedli věci na pravou míru. Domácí hospicová péče je poskytovaná už přes 20 let, a to Charitou Česká republika. Navíc je hrazena z veřejného zdravotního pojištění a žádné časové lhůty ji neomezují,“ vysvětluje Ludmila Kučerová, koordinátorka zdravotních aktivit Charity ČR.

Charita ČR představí na Velehradě web domácí hospicové péče

Na Dnech lidí dobré vůle na Velehradě seznámí Charita ČR veřejnost s novými webovými stránkami, které představí principy domácí hospicové péče a její charitní střediska přehledně na jednom místě.