Zobrazit podle typu:
Zobrazit podle času:
Rubriky:

Jaké akce doprovází Tříkrálovou sbírku v pražské arcidiecézi

Odstartoval osmnáctý ročník Tříkrálové sbírky. Tradičně ji doprovodí řada akcí – požehnání koledníkům, koncerty, soutěže i průvod v čele s velbloudy. Přinášíme přehled některých z nich, které se konají v pražské arcidiecézi, tj. v Praze, Středočeském kraji a v části kraje Ústeckého.

Program denního stacionáře na leden 2018

Přinášíme aktuální program denního stacionáře na měsíc leden.

V lednu startuje Tříkrálová sbírka. Do ulic vyrážejí tisíce koledníků

Hned první lednový den vyrážejí do ulic koledníci Tříkrálové sbírky. Lidem popřejí šťastný nový rok, zazpívají koledu, věnují drobný dárek a poprosí o příspěvek do zapečetěné pokladničky s logem Charity Česká republika. V roce 2017 se vydalo koledovat více než šedesát tisíc dobrovolníků a od dárců získali na pomoc lidem v nouzi přes sto milionů korun. V roce 2018 se sbírka koná již poosmnácté. Její výtěžek je tradičně určen na pomoc seniorům, lidem bez domova, matkám s dětmi v tísni nebo rodinám v tíživé situaci

Denní stacionář na exkurzi ve sklárně

Spolu s klienty Denního stacionáře Farní charity Příbram jsme navštívili v listopadu rodinnou sklárnu v Bělčicích.

Charita získala v Národní potravinové sbírce přes 22 tun potravin pro lidi v nouzi

„Byl to skutečně neuvěřitelný zážitek lidské štědrosti a sounáležitosti,“ popsala sobotní akci jedna z organizátorek, Helena Ryklová z Farní charity Stodůlky. Ve 22 supermarketech v Praze a okolí darovali lidé Charitě 22 455 kilogramů potravin a drogerie pro potřebné. Výtěžek násobně přesáhl loňský výsledek.

Národní potravinová sbírka v pražské arcidiecézi: Darujte jídlo těm, kterým schází

Pátý ročník Národní potravinové sbírky proběhne v sobotu 11. listopadu v 700 supermarketech v celé České republice. Oficiálním partnerem sbírky je Charita Česká republika. Ta prostřednictvím Arcidiecézní charity Praha a farních Charit v pražské arcidiecézi zajišťuje sbírku ve 22 supermarketech v Praze a okolí.

Zveme vás na stálou výstavku prací klientů denního stacionáře

Výrobky našich klientů splňují dva předpoklady. Rozvíjejí jejich jemnou motoriku a zároveň dělají radost jim i ostatním lidem.

Program denního stacionáře na říjen 2017

Přinášíme aktulání program denního stacionáře na měsíc říjen.

Charita ČR obdržela Cenu evropského občana

Cenu evropského občana, kterou udílí Evropský parlament, získaly letos za Českou republiku organizace Charita ČR a mobilní hospic Strom života. Při slavnostním setkání v Evropském domě v Praze 18. září převzal ocenění generální sekretář Charity ČR Jakub Líčka.

Arcidiecézní charita Praha věnuje benefiční koncert památce kardinála Miloslava Vlka

Arcidiecézní charita Praha pořádá 31. října 2017 ve Smetanově síni Obecního domu slavnostní benefiční koncert ve prospěch České nemocnice v Ugandě. Koncert, na jehož programu je Requiem Wolfganga Amadea Mozarta, věnuje památce kardinála Miloslava Vlka. Koncert moderuje Marek Eben.